Durata de livrare: aproximativ 7 zile lucratoare
Se utilizează pentru nivelarea pardoselilor din beton şi a şapelor pe bază de ciment. Recomandat pentru locuinţe cu trafic mediu, la construcţii noi şi renovări, în spaţii interioare. Se foloseşte pentru obţinerea unor suprafeţe plane, netede, înaintea aplicării stratului de finisaj (gresie, mochetă, parchet laminat, covor PVC, etc.). În cazul în care se folosesc plăci ceramice pentru finisarea pardoselii, acestea se pot aplica dupa cca. 7 zile de la turnarea şapei. Acoperirea şapei cu diferite straturi de uzură, (parchet laminat, mochetă, linoleum etc.), se poate face atunci când umiditatea reziduală a acesteia este < 0,5%. Se poate aplica atât manual cât şi mecanizat. Este recomandată şi pentru sistemele de încălzire prin pardoseală.
Compoziţie
Mortar autonivelant pe bază de ciment, cu fibre de armare şi continut de răşini sintetice. Are aderenţă mărită şi se răspândeste uşor. După întărire asigură o suprafaţă plană, dură, netedă. Aplicabil în strat de 2-10 mm.
Culori
Gri
Ambalare
În saci de hârtie de 25 kg. Paleţi de 1050 kg (42 saci).
Pregătirea suportului
Suprafaţa suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă şi lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc.). Betoanele trebuie să aibă vârsta de maturizare, şapele o vârstă de minim 28 de zile. Umiditatea stratului suport trebuie să fie mai mică de 2%. Se vor îndepărta în prealabil straturile cu rezistenţă mecanică slabă şi se vor repara zonele afectate. Se vor închide golurile şi fisurile din suport. După caz suportul se prelucrează prin sablare sau şlefuire, frezare. Pentru obţinerea unor suprafeţe cu aderenţă mărită şi pentru a uniformiza absorbţia de apă a suportului, se aplică obligatoriu un strat de amorsaj cu produsul weber GR100 cu o zi înainte de turnarea şapei. În cazul suprafeţelor foarte absorbante se va repeta operaţia de amorsare.
Mod de preparare şi de lucru
Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 5,75 litri de apă curată, rece şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric, la turaţie mică (cca. 600 rot/min), până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări. După un repaus de cca. 2 minute, se reamestecă. Amestecul obţinut se toarnă peste suprafaţa amorsată în fâşii continue sub formă de „S” cu lăţimea de cca. 20-30 cm cu retragere spre uşă (zona de acces). Răspândirea şapei se poate înlesni cu o gletieră de oţel cu dinţi mai ales în zonele greu accesibile (colţuri). Pentru a ajuta eliminarea bulelor de aer se va folosi un trafalet cu ţepi pentru şapă autonivelantă. Grosimea stratului este de 2-10 mm. În cazul aplicării în mai multe straturi, următorul strat se aplică după întărirea şi uscarea completă a celui precedent. Stratul de şapă turnată trebuie să satisfacă toate condiţiile menţionate la pregătirea suprafeţei suport. Rosturile de dilatare din stratul suport trebuie continuate şi în şapă. În cazul încălzirii prin pardoseală, încălzirea sistemului se poate începe după cca. 21 zile de la turnarea şapei. Acoperirea şapei cu diferite straturi de uzură (parchet laminat, mochetă, linoleum, etc.) se poate face atuncicând umiditatea reziduală a acesteia este < 0,5%. Plăcile ceramice se pot aplica după cca. 7 zile.
Recomandări
Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5oC până la +30oC. Suprafeţele vor fi protejate împotriva uscării forţate (acţiunea razelor solare, căldură excesivă, curenţi de aer) şi împotriva îngheţului. Suprafeţele devin circulabile după 24 de ore şi pot fi acoperite cu stratul de uzură / finisaj după terminarea prizei cimentului şi după eliminarea umidităţii reziduale din şapă. Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.
Date tehnice
Apa de omogenizare: cca. 5,75 l/sac
Rezistenţă la compresiune: Clasa C20
Rezistenţă la încovoiere: Clasa F6
Rezistenţa la uzură (Böhme): Clasa A9
Aderenţa la beton: Clasa B 0,5
Conductivitatea termică la 20°C: 0,18 W/mK
Contracţie: max 1,5 mm/m
Densitatea aparentă praf: 1300 kg/m3
Granulaţia maximă: 1mm
Timp de punere în operă: cca.20 min
Rezistenţa la foc: Clasa A1
Termen de valabilitate
12 luni de la data fabricaţiei în condiţii de depozitare pe paleţi de lemn, în mediu uscat.
Consum
cca. 1,65 kg/m2 pentru un strat de 1 mm grosime
Recomandări
Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5 C până la +30 C.
Suprafeţele vor fi protejate împotriva uscării forţate (acţiunea razelor solare, căldură excesivă, curenţi de
aer) şi împotriva îngheţului.
Suprafeţele devin circulabile după 24 de ore şi pot fi acoperite cu stratul de uzură / finisaj după terminarea
prizei cimentului şi după eliminarea umidităţii reziduale din şapă.
Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.