Mapei Mapei Keraset adeziv pe baza de ciment (C1).

19,86 RON

Mapei Keraset  adeziv pentru placi ceramice de uz exterior si interior

 

Materiale de constructii Comenzi:
Orange : 0742.200.827  
Vodafone: 0730.748.593
Cosmote: 0761.258.089

Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU-339 Ai nevoie de ajutor? 0722350189
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Mapei Keraset adeziv pe bază de ciment pentru plăci ceramice

DOMENII DE APLICARE

Lipirea la interior sau la exterior a plăcilor ceramice și de mozaic absorbante ca monocottura (gresie obișnuită) și bicottura (faianţă), pe pardoseli, pereţi și tavane. 

Exemple tipice de aplicare

Lipirea mozaicului ceramic absorbant fixat pe suport de hârtie sau pe plasă de fibră de sticlă, a plăcilor ceramice absorbante de gresie sau faianţă pe:

  • pereţi cu tencuieli tradiţionale pe bază de ciment; șape pe bază deciment, aplicate în aderenţă cu suportul sau flotant și armate, dar maturate și uscate.

RECOMANDĂRI

Keraset nu trebuie utilizat în următoarele cazuri:

  • pe lemn sau aglomerate din lemn;
  • pe plăci de gips carton sau din beton celular; pe suprafeţe metalice, din cauciuc, PVC sau linoleum
  • pentru lipirea mozaicului din sticlă;
  • pentru a monta plăci ceramice ce impun o grosime de aplicarea adezivului mai mare de 5 mm; pentru plăci ceramice de dimensiuni mari;
  • pe suport din beton turnat sau supus la vibraţii puternice;
  • pe pardoseli încălzite sau pe pardoseli ceramice existente;
  • pentru placări ce necesită darea în folosinţă într-un timp scurt.

MOD DE APLICARE

Pregătirea suportului

Suporturile trebuie să fie maturate, rezistente mecanic, fără părţi care se desprind, urme de grăsimi, uleiuri, ceară, vopsea și suficient de uscate. Suporturile pe bază de ciment nu trebuie să fie finisate cu plăci ceramice înainte de a finaliza contracţiile.Timpul de maturare pentru tencuieli este de cca. o săptămână pentru fiecare cm de grosime, timpul de maturare pentru șapele pe bază de ciment este de 28 zile,dacă nu s-au realizat cu lianţi speciali pentru șape ca Mapecem, Mapecem Pronto, Topcem sau Topcem Pronto. Udaţi suportul cu apă pentru a-l răci datorită expunerii la soare și așteptaţi zvântarea apei. Suporturile pe bază de ipsos sau șapele anhidrice trebuie să fie perfect uscate, suficient de dure și fără praf. Obligatoriu ele se tratează mai întâicu Primer G sau Mapeprim SP. Suprafeţele care vor fi expuse la umiditate ridicată se tratează cu Primer S.

CARACTERISTICI TEHNICE

Mapei Keraset este o pulbere gri sau albă compusă din ciment, nisip cu granulometrie selecţionată, rășini sintetice și aditivi speciali, după o formulă dezvoltată în Laboratoarele de Cercetare MAPEI

Mapei Keraset amestecat cu apă se transformă într-un mortar care se lucrează ușor, ce poate fi aplicat pe suprafeţe verticale fără a se scurge și care nu lasă plăcile să alunece.

Keraset se întărește fără a suferi contracţii considerabile până ajunge la o bună rezistenţă, având o aderenţă perfectă pe toate materialele folosite în mod frecvent în construcţii.

Montarea plăcilor ceramice Plăcile ceramice nu se udă cu apă înainte de montare; numai în cazul în care spatele plăcilor este foarte prăfuit, acestea se curaţă scufundându-le în apă curată.

Plăcile de finisaj se montează normal, presându-le cu mâna, astfel încât să se asigure contactul optim cu adezivul.

Timpul deschis în condiţii normale de temperatură și umiditate este de 20 minute; condiţiile nefavorabile de mediu (soare puternic, vânt uscat, temperaturi ridicate sau un substrat foarte absorbant), pot să reducă drastic, la numai câteva minute, acest timp.

De aceea, se controlează constant dacă adezivul aplicat pe suport, nu a format o peliculă care este neaderentă la atingerea cu mâna și dacă mai este încă “proaspăt” ; dacă adezivul a format la suprafaţă peliculă se respatulează cu spatula dinţată.

Udarea adezivului, care a format peliculă, cu apă nu este recomandată de oarece apa formează la suprafaţă un strat anti adeziv în loc să o dizolve.

Timpul “de corecţie” al plăcilor este de cca.45 minute de la montare.

Plăcile lipite cu Keraset nu trebuie spălate cu apă din abundenţă sau expuse la ploi timp de cel puţin 24 ore și trebuie protejate de ger și de soare puternic cel puţin 5-7 zile de la montare.

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!