Mapei Mapei Kerabond T ALB adeziv pentru placi ceramice

39,72 RON

Mapei Kerabond T ALB adeziv pentru placi ceramice de uz exterior si interior

 

Materiale de constructii Comenzi:
Orange : 0742.200.827  
Vodafone: 0730.748.593
Cosmote: 0761.258.089

Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU-334 Ai nevoie de ajutor? 0722350189
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Review-uri (0)

Mapei Kerabond T ALB adeziv pe baza de ciment fara alunecare verticala pentru placi ceramice

DOMENII DE APLICARE

 • Uz interior si exterior pentru montarea placilorceramice absorbante si a mozaicurilor de orice fel, pepardoseli, pereti si plafoane.
 • Lipirea in puncte de aderenta a materialelor izolante,cum ar fi panouri din polistiren expandat, poliuretanexpandat, vata minerala sau de sticla, Eraclit, panourifonoabsorbante etc.

 EXEMPLE TIPICE DE APLICARE

Montarea mozaicului ceramic pe suport temporar dehartie sau cu suport din plasa de fibra de sticla, aplacilor ceramice (gresie, klinker, faianta) pe urmatoareletipuri de strat suport:

 • pereti cu tencuiala obisnuita din mortar de ciment;
 • sape de ciment aderente sau flotante armate, suficientde maturate si uscate;
 • strat suport din gips sau sape anhidrice, numai dacasunt tratate mai intai cu o amorsa adecvata.

CARACTERISTICI TEHNICE

Kerabond T este o pulbere gri sau alba, compusa dinciment, nisip cu granulometrie selectionata, un continutridicat de rasini sintetice si aditivi speciali dupa oformula dezvoltata si testata in laboratoarele decercetare MAPEI.

Kerabond T in amestec cu apa se transforma intr-unmortar ce se lucreaza usor, cu aderenta sporita faraalunecare verticala, adica poate fi aplicat pe un peretefara ca adezivul sa se scurga iar placile ceramicemontate nu aluneca (tixotropie - T), chiar daca au ogreutate mai mare. Montarea placilor se poate executadin partea superioara inspre baza peretelui, fara a folosidistantieri. Kerabond T se intareste fara a suferi contractiidimensionale considerabile, avand o aderenta perfectala toate materialele folosite in mod normal in constructii.

NB.: Amestecand adezivul Kerabond T numai cu latexIsolastic, rezulta un adeziv mult imbunatatit cecorespunde cerintelor clasei C2 (adeziv pe baza deciment imbunatatit) dupa EN 12004 si cerintelor claseiS2 (adeziv foarte flexibil) dupa EN 12002.

RECOMANDARI

Utilizati adezivul Kerabond T in amestec obligatoriu culatex Isolastic in urmatoarele cazuri:

 • pe structuri din beton celular;
 • pe structuri de beton prefabricat sau turnat; 
 • pe pardoseli incalzite;
 • pentru montarea placilor ceramice de mari dimensiuni;
 • pentru pozarea mozaicului vitroceramic;
 • pentru montarea placilor din roci naturale, cu conditiasa fie stabile dimensional si sa nu se pateze laumiditate.Nu utilizati adezivul Kerabond T in urmatoarele cazuri:
 •  pe strat suport din lemn;
 • pe pereti din gips carton;
 • pe suprafete metalice, din cauciuc, PVC, linoleum;
 • pentru montarea placilor ceramice, dacaeste necesar ca patul de adeziv sa fie maigros de 5 mm;
 • daca suprafata placata va fi supusa rapid latrafic pietonal;
 • pentru suprapunerea de placi neabsorbante(gresie portelanata, klinker etc) pe pardoseliexistente neabsorbante.

MOD DE APLICARE

Pregatirea suportului:

Suporturile trebuie sa fie maturate, rezistentemecanic, fara urme de grasimi, uleiuri,vopsea, ceara etc. si suficient de uscate.Inainte de montarea placilor ceramice seasteapta ca suportul sa nu mai aibacontractii, respectiv la suport de tip tencuialape baza de ciment se respecta un timp dematurare de cel putin 7 zile pentru fiecare cmgrosime, iar pentru montarea pe suport tip sapa pe baza de ciment se respecta un timpde maturare de 28 de zile.In alternativa la sape, daca acest timp deasteptare este prea mare, se utilizeazamateriale speciale cu intarire si uscare rapida tip Mapecem, Mapecem Pronto, Topcem sau Topcem Pronto. In zilele calduroase udati suportul sau zonade lucru expusa la soare cu apa pentru areduce temperatura si asteptati zvantarea apei. Substraturile ce contin var sau cele anhidricetrebuie sa fie perfect uscate, suficient dedure, fara praf si se trateaza obligatoriu cu Primer G sau Mapeprim SP iar zoneleexpuse la umiditate ridicata se trateaza cu Primer S.

Prepararea amestecului adeziv

Kerabond T ALB se prepara amestecand pulberea cu apa curata pana la obtinerea unei paste omogene fara aglomerari; lasati amestecul in repaos 5-10 minute si reamestecati. Amestecul rezultat este gata de aplicare.Cantitatea de apa este de 24-26 de partipentru 100 de parti (in greutate) de Kerabond T, respectiv 6-6,5 kg apa curatapentru un sac de 25 kg Kerabond T. Respectati cantitatea de apa  de amestec inscrisa pe ambalaj.Timpul de punere in opera al amesteculuieste de 8 ore.

Aplicarea amestecului adeziv

Kerabond T ALB se aplica pe substrat cu ospatula dintata. Pentru a alege spatulapotrivita, se va urmari ca spatele placilorceramice sa fie acoperit cu mortar adeziv in proportie de cel putin 65-70%, cand montarea se executa la pereti sau pentru trafic usor la interior si de 100% pentru montarea placilor supuse la trafic intens sau la exterior. Pentru a asigura adezivului o aderenta buna, se intinde un prim strat subtire de Kerabond T ALB pe suport cu spatula lisa si imediat se aplica grosul adezivului cu spatula dintata aleasa in raport cu tipul si dimensiunea placilor astfel:

 • pentru mozaic de pana la 5x5 cm serecomanda folosirea spatulei MAPEI nr. 4 cu dinti patrati;
 • pentru placi ceramice aplicate la pereti serecomanda folosirea spatulei MAPEI nr. 5 cudinti romboidali (consum 2,5-3 kg/m2);
 • pentru pardoseli, suprafete suportneregulate sau placi ceramice cu spatelefoarte profilat se recomanda folosireaspatulei MAPEI nr. 6 cu dinti romboidali(consum cca. 5 kg/m2);
 • in cazul placarilor cu placi ceramice laexterior expuse conditiilor de gelivitate, la piscine, in cazul montarii unor placiceramice mai mari de 900 cm2, a placilordin roci naturale care se slefuiesc dupapunerea in opera sau care vor fi supuseunui trafic greu in exercitiu, adezivul se vaaplica atat pe suport cat si pe spateleplacilor (metoda dublei aplicari).

Montarea placilor ceramice

 • Placile ceramice nu se uda cu apa inainte de montare; numai in cazul in care spatele placilor este foarte prafuit, acestea se curata rapid cu apa curata.
 • Placile de finisaj se monteaza presandu-le bine cu mana astfel incat sa se asigure contactul optim cu adezivul.
 • Timpul deschis (perioada de timp in careadezivul intins pe suport are aderenta laplacile ceramice) in conditii normale de temperatura si umiditate este de cca. 20-30 minute.
 • Conditiile de mediu nefavorabile (vant uscat,soare puternic, temperaturi ridicate), un substrat foarte absorbant pot sa reduca drastic, acest timp, la numai cateva minute.
 • Se controleaza permanent daca adezivul aplicat pe suport nu a format o crusta peliculara neaderenta la atingerea cu mana si daca mai este inca proaspat.
 • In situatia incare crusta peliculara neaderenta s-a formatse respatuleaza adezivul cu spatula dintata.
 • Este contraindicat sa se ude adezivul cu apapentru a dizolva crusta peliculara neaderenta deoarece in contact cu apa, se formeaza la suprafata un strat antiadeziv.
 • Timpul de corectie (timpul in care placile ceramice odata montate mai pot fi repozitionate) este de maxim 45 minute de la punerea in opera.
 • Placile ceramice montate cu Kerabond T nutrebuie spalate sau expuse la ploi timp de celputin 24 ore si trebuie protejate de ger si desoare puternic cel putin 5-7 zile de la punerea in opera.

Lipirea in puncte de aderenta a materialelor izolante

In cazul lipirii in puncte de aderenta a placilor fonoabsorbante sau izolante, adezivul va fi aplicat cu mistria sau spatula. Grosimea deaplicare a adezivului este dependenta de planeitatea suportului, iar numarul de puncte de adeziv este corelat cu greutatea panourilor. Se va tine seama de timpul deschis si se atrage atentia ca la montarea panourilor mari cu adeziv aplicat in puncte de aderenta, panourile vor fi sustinute cu o armatura de sustinere provizorie care se va indeparta dupa ce adezivul a inceput priza.

Date tehnice Mapei Kerabond T

CHITUIREA SI ETANSAREA ROSTURILOR

Rosturile se chituiesc dupa un timp de 4-8 ore la pereti si 24 ore la pardoseli, de la instalarea placilor, cu mortare pe baza deciment sau mortare epoxidice disponibile intr-o paleta larga de culori. Rosturile de dilatatie se vor etansa cu etansanti adecvati MAPEI.

APT PENTRU TRAFIC PIETONAL USOR

Pardoselile sunt apte pentru a suporta un trafic usor dupa cca. 24 ore.

APT PENTRU DAREA IN FOLOSINTA

Suprafetele placate sunt apte de utilizare intensa dupa 14 zile.

Curatare

Mainile si sculele se spala cu apa atat timpcat adezivul este proaspat. Suprafata placajului se curata cu o carpa umeda,inainte de intarirea adezivului.

CONSUM

Lipirea placilor ceramice:

– mozaic si placi mici ingeneral (spatula nr. 4): 2 kg/m2;

– placi de format obisnuit(spatula nr. 5): 2,5-3 kg/m2;

– placi mari, pardoseliexterne (spatula nr. 6): peste 4 kg/m2.

Lipirea in puncte de aderenta amaterialelor izolante:

– polistiren, etc.: cca 0,5-0,8 kg/m2;

– panouri de gips carton,fibrociment: cca. 1,5 kg/m2.

AMBALARE

Kerabond T ALB este disponibil in culorile alb si gri, ambalat in:

– saci de hartie de 25 kg;

– cutii de carton de 4x5 kg.

DEPOZITARE

Kerabond T trebuie depozitat in locuri uscate, in ambalajul original.

Valabilitate 12 luni de la data de fabricatieinscrisa pe ambalaj.

Produs in acord cu prevederile DirectiveiCE/53/2003.

MASURI DE SIGURANTA LAPREPARAREA SI APLICAREAPRODUSULUI

Kerabond T contine ciment care in contact cu transpiratia sau alte lichide ale corpului poate produce o reactie alergica si iritatie la persoanele predispuse. Folositi manusi si ochelari de protectie. Pentru mai multe informatii consultati Fisa de Siguranta.

PRODUS DESTINAT UZULUI PROFESIONAL.

ATENTIONARI:

Indicatiile si prescriptiile de mai sus, desicorespund celei mai bune experiente anoastre se vor considera, in orice caz, cucaracter pur orientativ si vor trebui sa fieconfirmate de aplicatii practice care inlaturaorice indoiala; de aceea, inainte de a adoptaprodusul, cel care intentioneaza sa-lfoloseasca trebuie sa stabileasca el insusidaca produsul este sau nu adecvat utilizariiavute in vedere, si oricum sa-si asumeintreaga raspundere ce poate deriva dinfolosirea lui.

SINTEZA

Punerea in opera pe pardoseli si pereti a placilor ceramice cu adeziv pe baza de ciment clasificat C1T dupa EN 12004 (tip Kerabond T ALB de la MAPEI S.p.A.), aditivat eventual cu latex elasticizant (tip Isolastic de la MAPEI S.p.A) pentru imbunatatirea flexibilitatii si aderentei adezivului pe toate tipurile de suport sau in cazul montarii de placi ceramice neabsorbante.

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!