CM 16 Adeziv flexibil pentru gresie faianta si piatra naturala

Ceresit
39,10 RON

CM 16 Adeziv flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

Greutate: 25 kg

Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU-179 Ai nevoie de ajutor? 0722350189
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Review-uri (0)

CM 16 Adeziv flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala

 

Adeziv ciment placari ceramice si piatra naturala

 

Ceresit CM 16 este un adeziv flexibil care lipeste gresia, faianta sau piatra naturala, atat la exterior cat si la interior. Foarte rezistent, acest adeziv pe baza de ciment este ideal pentru pardoselile incalzite precum si pentru balcoane si terase, datorita stabilitatii foarte bune la intemperii si inghet-dezghet. Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 este ambalat in saci de 25 kg.

 

CARACTERISTICI

 • adezivul pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 este flexibil

 • adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 are rezistenta mare

 • adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi folosit pentru balcoane si terase

 • adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi folosit pentru pardoseli incalzite

 • adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 foate fi folosit pentru interior si exterior

 

DOMENII DE UTILIZARE

 • Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi folosit pentru placari ceramice si placi din piatra naturala.

 • Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi folosit pentru suprafete suport absorbante si neabsorbante. Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi folosit poate fi folosit si pentru lipirea pe suporturi deformabile cum ar fi placi de gipscarton sau placi de PAL, OSB tratate corespunzator.

 • Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi folosit pentru interior si exterior la aplicare in cladiri de locuit, cladiri publice sau cladiri comerciale.

 • Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi folosit pentru lipirea pe suprafete etansate cu hidroizolatii pe baza de ciment.

 • Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi folosit pentru balcoane si terase.


PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi aplicat pe suprafete cu capacitate portanta, compacte, curate si uscate, fara substante ce ar putea impiedica aderenta (grasimi, bitum, praf), cum ar fi beton cu o vechime de min 3 luni, sape pe baza de ciment (cel putin 28 zile). 
Orice denivelare a suprafetei de pâna la 8 mm poate fi reparata cu adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 cu o zi inainte de efectuarea placarii.
Când se placheaza peste placile ceramice vechi la exterior se recomanda aplicarea unui strat subtire de adeziv flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16, cu rolul de a crea o punte adeziva. Murdaria, straturile friabile si vopsele cu aderenta slaba trebuie eliminata mecanic. Suprafetele absorbante (BCA, placi de gips carton, tencuiala traditionala) trebuie amorsate folosind grundul de profunzime Ceresit CT 17. Placile din PAL, OSB trebuie asperizate bine si amorsate cu amorsa Ceresit CT 16.


MOD DE APLICARE

Continutul unui sac de adeziv flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 trebuie turnat in cantitatea de apa corespunzatoare si amestecata cu un mixer profesional pana la omogenizare. Dupa cca. 5 min., se amesteca din nou. Daca este necesar, se poate regla consistenta adezivului flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 prin adaugare de apa si remixare. Pentru prepararea unui sac de adeziv flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 sunt necesari 7,5-8 l de apa. Consistenta adezivului flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 trebuie adaptata la formatul placilor. Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 trebuie aplicat pe suprafata suport cu ajutorul unei mistrii zimtate pentru a asigura o acoperire de minim 75% pe spatele placii. Când se monteaza placi la exterior, adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 trebuie aplicat si pe spatele placii. Acoperirea in acest caz trebuie sa fie de 100%. Placile de gresie sau faianta nu trebuie imbibate in apa. Placile de gresie sau faianta trebuie asezate pe stratul de mortar in cadrul timpului deschis si presate. Materialul proaspat se poate indeparta cu apa, dar cel intarit se poate indeparta numai mecanic. La placarea pe suprafete mari (= 35 m2), se vor prevedea rosturi de dilatatie tratate cu materiale flexibile. Rosturile se lasa in coroiaje de 6x6 m.


RECOMANDARI

Aplicarea adezivului flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 trebuie sa se faca in conditii uscate la temperatura de +5°C pâna la +30°C. Toate datele mentionate sunt obtinute la temperatura de +23°C si umiditatea relativa de 50%. In conditii diferite, intarirea poate fi lenta sau accelerata. Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 contine ciment si in timpul procesului de amestecare are loc o reactie alcalina, de aceea pielea si ochii trebuie protejati. In cazul contactului cu ochii trebuie clatit cu apa din abundenta si cerut sfatul medicului. Acoperirea 100% este posibila numai daca stratul de adeziv flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 este suficient de gros. Mistria zimtata trebuie aleasa in functie de dimensiunile placii dar si de denivelarile din suprafata. Continutul de Crom VI este sub 2ppm in timpul valabilitatii. 
Prezentele instructiuni de folosire stabilesc limitele de utilizare a adezivului flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 si modul recomandat de desfasurare a activitatii, dar ele nu pot inlocui in niciun caz calificarea si pregatirea executantului lucrarii. In afara recomandarilor prezentate, lucrarea va fi executata in conformitate cu stiinta constructiei si regulile de protectie a muncii. Producatorul garanteaza calitatea adezivului flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16, dar nu poate influenta conditiile si modul lui de utilizare. In cazul unor situatii neclare (atipice) se recomanda efectuarea unor incercari proprii de utilizare a produsului.

DEPOZITARE

 • Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 poate fi pastrat pana la 12 luni de la data fabricatiei in conditii uscate si in ambalajul nedeteriorat.


AMBALARE

 • Adezivul flexibil pentru gresie, faianta si piatra naturala Ceresit CM 16 este ambalat in saci de 25 kg.

 

 

Materiale de constructii la preturi avantajoase oferite de

www.constructii-depozit.ro

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!