Ceresit CM 15 Adeziv pentru marmura

Ceresit
50,85 RON

CM 15 Adeziv pentru marmura 

 

 

 

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827 

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU-178 Ai nevoie de ajutor? 0742200827
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

CM 15 Adeziv pentru marmura Adeziv de culoare alba pentru marmura

 

Ceresit CM 15 este un adeziv de culoare alba care se intareste rapid, pentru lipirea placilor de marmura si a celor transparente. Beneficiul principal al adezivului pentru marmura Ceresit CM 15 consta in faptul ca este foarte usor de aplicat, previne decolorarea placilor de marmura si este cu 30% mai eficient decat alte produse asemanatoare. Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 se poate folosi atat pentru placile de marmura, cat si pentru placile de calcar pe suprafete suport nedeformabile (de exemplu: betonul sau sapele pe baza de ciment), mai ales atunci cand se lucreaza contratimp. Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 este ambalat in saci de 18 kg.

 

CARACTERISTICI Ceresit CM 15

  • adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 previne decolorarea placilor de marmura

  • adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 are o eficienta cu 30% mai mare

  • adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 se poate chitui dupa numai 4 ore

  • adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 se foloseste pentru grosimi 2-10 mm

  • adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 este rezistenta la inghet

  • adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 este mult mai usor de aplicat

 

DOMENII DE UTILIZARE eresit CM 15

Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 este recomandat pentru lipirea placilor de marmura, a placilor de calcar pe suprafete suport nedeformabile cum ar fi beton, sape pe baza de ciment, tencuieli. Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 poate fi aplicat atat la interior cat si la exterior. De asemenea, adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 poate fi folosit pentru fixarea placilor ceramice cand se lucreaza sub presiunea timpului. In cazul suprafetelor suport deformabile, cum ar fi gips cartonul, placile de PAL sau OSB, pardoseli incalzite este necesara aditivarea adezivului cu Ceresit CC 83 emulsie elastica. Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 aditivat cu Ceresit CC 83 se recomanda a fi folosit pentru placari pe terase, balcoane si scari exterioare. Emulsia elastica Ceresit CC 83 imbunatateste aderenta. De aceea, trebuie folosita si in cazul lipirii pe placi ceramice anterioare, vopsele alchidice cu aderenta buna. Emulsia Ceresit CC 83 trebuie adaugata si in cazul lipirii placilorcu absorbtie redusa (< 3%), de exemplu placile de sticla sau placile de mozaic vitroceramic. 


PREGATIREA SUPRAFETEI Ceresit CM15

Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 adera la toate suprafetele rezistente, stabile, curate si uscate lipsite de substante antiaderente. Straturile cu rezistenta mecanica insuficienta se vor indeparta. Suporturile de sapa (cu strat superficial rugos) de beton celular sau de glet (cu umiditatea = 2%) se vor amorsa cu Ceresit CT 17; executarea placarilor poate incepe dupa, in timp de uscare de la 4 pana la 12 ore. Pentru suporturile speciale, acoperiri rezistente cu vopsele de dispersie sau ulei, asfalt (rugos), gipscarton, placi din fibre, placari ceramice anterioare, nu mai este necesara amorsarea cu Ceresit CT 17 daca se foloseste aditiv Ceresit CC 83


MOD DE APLICARE Ceresit CM15

Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 se amesteca pana la omogenizare cu apa curata si limpede, in raportul 6,5 l apa la 25 kg CM 15. In cazul in care este necesara adaugarea aditivului Ceresit CC 83, mortarul se va realiza folosindu-se o solutie in raportul 4,75 l apa la 2 kg Ceresit CC 83 pentru 25 kg adeziv. Consistenta se regleaza prin adaugare de apa. La executarea placarilor cu marmura sau piatra naturala, se va aplica un strat de mortar si pe spatele placilor, acoperindu-se intreaga suprafata. Placile de marmura se asaza pe patul proaspat de adeziv pentru marmura Ceresit CM 15, astfel incat suprafata lui superficiala sa fie proaspata. Aplicarea se face pe un pat subtire sau mediu, in functie de  dimensiunile placilor. A se retine ca intarirea stratului superficial se produce in 15 minute (timp deschis). Resturile proaspete de adeziv pentru marmura Ceresit CM 15 se inlatura cu apa, iar cele intarite cu mijloace mecanice. Chituirea se poate executa dupa minim 6 ore. 
Nota:
Lucrarile vor fi executate in conditii uscate si la o temperatura a aerului si a suportului de la +5°C pana la +30°C. Toate datele si informatiile prezentate sunt raportate la temperatura de +20°C si umiditatea aerului de 60%. In alte conditii parametrice pot aparea unele modificari cu privire la perioada de priza. Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 contine ciment, iar dupa amestecul cu apa are loc o reactie alcalina. De aceea se recomanda evitarea contactului cu pielea si ochii. In cazul in care s-a produs contactul accidental cu ochii, acestia se vor spala cu apa din abundenta si se va consulta medicul. In afara recomandarilor de mai sus, executantul va tine cont de regulamentele diverselor organizatii si de prevederile standardelor aplicabile. Cand placarea se executa in zone expuse la agenti chimici se va folosi un tip de adeziv Ceresit, adecvat pentru aceste conditii. Garantarea caracteristicilor adezivului pentru marmura Ceresit CM 15 se face pe baza experientei practice si a testelor producatorului. Acesta nu poate insa garanta asupra conditiilor specifice de la punctul de lucru. De aceea se recomanda efectuarea de incercari proprii de utilizare a adezivului pentru marmura Ceresit CM 15 in cazul unor situatii atipice.


DEPOZITARE Ceresit CM15

  • Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 se poate pastra in spatii uscate timp de 6 luni.

 

AMBALARE Ceresit CM15

  • Adezivul pentru marmura Ceresit CM 15 este ambalat in saci de 18 kg.

 

Materiale de constructii la preturi avantajoase oferite de

www.constructii-depozit.ro

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!