CE 43 Chit rosturi flexibil - alb- 5kg

Ceresit
35,00 RON

CE 43 Chit rosturi flexibil aquastatic, impermeabil

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

Greutate: 5kg Galeata

Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU-189 Ai nevoie de ajutor? 0722350189
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Caracteristici
 • Review-uri (0)

Chit rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil - CE 43


 Chit rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil - CE 43

Chit de rosturi impermeabil pentru rosturi cu latime de maxim 20 de mm

 

Ceresit CE 43 Grand-Elit aquastatic este un chit de rosturi flexibil, rezistent la actiunea substantelor chimice. Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 este recomandat in special la exterior (terase, balcoane, piscine). Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 este ideal pentru rostuirea caramizilor din sticla de tip Nevada. Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 are o rezistenta maxima la abraziune, fara crapaturi (este intarit cu fibre) si se curata foarte usor. Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 se comercializeaza in galeti de plastic de 2 si 5 kg.

 

CARACTERISTICI
 • chitul de rosturi flexibil, aquastatic, Ceresit CE 43 este impermeabil
 • chitul de rosturi, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 este flexibil
 • chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 este ideal pentru rostuirea caramizilor de sticla (tip Nevada)
 • chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 este rezistent la trafic
 • chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 se poate folosi pentru interior si exterior

DOMENII DE UTILIZARE
 • Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 se utilizeaza pentru rostuirea placilor ceramice, din sticla sau din piatra, atat pe suprafete orizontale, cat si pe suprafete verticale. Datorita gradului ridicat de impermeabilitate (efect aquastatic), picaturile de apa nu penetreaza structura acestuia. Aceasta caracteristica face posibila utilizarea acestui chit in locurile expuse la actiunea apei, cum ar fi bai, camere de dus, bucatarii.
 • Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 poate fi folosit in piscine, bai, toalete, saune, holuri.
 • Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 poate fi utilizat atat in interior, cat si in exterior.
 • Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 se recomanda in special pentru chituirea placilor fixate pe suprafete deformabile: pardoseli incalzite, placi poroase sau ghips-carton, balcoane si terase. Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 respecta prevederile normei EN 13 8882002 clasa "CG2 Ar W" (chituri pentru rostuirea la parametri inalti, cu rezistenta ridicata la abraziune sau cu un grad de impermeabilitate ridicat).
 • Rosturile de dilatatie, colturile, precum si rosturile aflate la imbinarea peretilor si cele din jurul instalatiilor sanitare se vor etansa in mod obligatoriu cu silicon sanitar Ceresit CS 25.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA
Inainte de aplicarea chitului de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 trebuie sa va asigurati ca muchiile placilor trebuie sa fie curate. Aplicarea chitului de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 trebuie sa se efectueze atunci cand adezivul de fixare a placilor este intarit si uscat. inainte de aplicare, trebuie sa verificati daca chitul CE 43 nu murdareste permanent suprafata placii. Curatarea marginilor placilor se face cu un burete umezit.

MOD DE APLICARE
Se amesteca chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 cu o cantitate masurata de apa curata si rece, pana se obtine o pasta omogena, fara aglomerari. Asteptati 3 minute, apoi amestecati din nou. A nu se folosi instrumente sau recipiente ruginite! 
In functie de cantitatea de apa, se obtine consistenta dorita pentru placile de perete sau pentru pardoseala. 
1. Pentru pardoseli 
Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 cu o consistenta semifluida se aplica pe suprafata cu ajutorul unei gletiere cu burete cauciucat. Dupa ce se usuca putin, intreaga suprafata trebuie curatata cu un burete umed. Chitul uscat se indeparteaza cu o carpa uscata.
2. Pentru pereti si pardoseli 
Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 cu consistenta plastica se introduce in rosturi cu ajutorul unei gletiere cu burete cauciucat. Dupa uscarea initiala, placile trebuie curatate cu un burete umed. Cand imbinarile se usuca prea repede, acestea trebuie umezite usor cu un burete foarte fin. Chitul uscat se indeparteaza cu o carpa uscata.
3. Pentru caramizi aparente
Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 cu consistenta semi-uscata se aplica intre imbinarile dintre caramizi. Rostuirea se realizeaza cu o mistrie de otel, a carei latime este mai ingusta decat latimea imbinarii. Mai intai, trebuie umplute imbinarile verticale si apoi cele orizontale. Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 se va aplica de sus in jos. Materialul in exces va fi indepartat cu o perie uscata. Traficul este posibil la 5 ore de la aplicare. Primul contact cu apa este posibil dupa 24 ore. In primele cinci zile de la aplicare, trebuie utilizata numai apa curata, fara agenti de curatare. Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 atinge gradul maxim de impermeabilizare (rezistenta la absorbtia de apa) la 5 zile de la aplicare.
ATENTIE! Lucrarile trebuie efectuate in mediu uscat, la temperaturi ale aerului si ale suprafetei cuprinse intre +5°C si +25°C. Caracteristicile tehnice prezentate sunt valabile pentru temperatura de +23°C si umiditatea relativa a aerului de 50%. In conditii diferite, trebuie luata in calcul intarirea mai rapida sau mai inceata a chitului de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43. Indepartarea accentuata a chitului in exces poate expune componentele si crea o suprafata rugoasa. Spalarea intensiva a chitului poate reduce gradul de impermeabilizare al acestuia la apa. Aplicarea chitului de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 pe un substrat umed, dozarea incorecta a apei precum si conditiile improprii de uscare pot provoca decolorarea materialului. Trebuie evitata utilizarea agentilor de curatare cu colori intense. Culorile reale ale chitului aplicat pot fi diferite de culoarea de pe eticheta acestuia. In cadrul unei singure incaperi, trebuie utilizat chit de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 cu acelasi numar de lot, pentru a evita diferentele de nuanta. Praful chit de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 este iritant, iar la amestecare cu apa, cimentul are o reactie alcalina. De aceea evitati contactul cu pielea si cu ochii. In cazul contactului materialului cu ochii, trebuie sa clatiti imediat cu apa si apoi adresati-va unui medic, daca este cazul. Continutul de crom VI al chitului de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 este sub 2ppm in timpul perioadei de garantie. 

RECOMANDARI
Chitul proaspat trebuie protejat de ploaie, roua si temperaturi sub +5°C pana la uscarea si intarirea completa. Aceasta descriere tehnica prezinta modul de utilizare a chitului de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43, precum si modul de aplicare al acestuia, insa toate acestea depind si de pregatirea profesionala a utilizatorului. In afara de recomandarile de mai sus, orice lucrare trebuie sa respecte normele de constructie si regulamentele de Siguranta, Sanatate si Mediu. Producatorul garanteaza calitatea chitului de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43, insa nu poate influenta conditiile si modalitatile de utilizare a acestuia. In cazul in care aveti dubii, calitatea produsului trebuie cerificata prin experiente proprii. 

DEPOZITARE
 • Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 poate fi pastrat timp de 12 luni de la data fabricatiei, pentru material in saci, si timp de 24 luni de la data fabricatiei, pentru material in galeti, depozitat pe paleti, in zone uscate si in ambalaj original nedeteriorat.

AMBALARE
 • Chitul de rosturi flexibil, aquastatic, impermeabil Ceresit CE 43 este ambalat in galeti de plastic de 2 si 5 kg.

Grosime: de 4 - 15 mm rost

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!