CL 50 Hidroizolatie bicomponenta

Ceresit
255,50 RON

CL 50  Hidroizolatie bicomponenta

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827 

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

Greutate: 10 KG Galeata

Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU-196 Ai nevoie de ajutor? 0742200827
Adauga la Wishlist Cere informatii
 • Descriere
 • Review-uri (0)

Hidroizolatie - CL 50

 

 


Hidroizolatie - CL 50

Hidroizolatie bicomponenta sub placari ceramice

 

Hidroizolatie bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta

 

CARACTERISTICI
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este impermeabila
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 poate fi placata dupa 2 ore
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 asigura o buna acoperire a fisurilor
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este formata din 2 componente
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este ideala pentru piscine
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 poate fi folosita pentru interior si exterior

DOMENII DE UTILIZARE

Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 in interior pentru perete si pardoseala:
 • Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 poate fi folosita pentru etansare spatiilor umede si ude sub placarile ceramice, de exemplu in bai, dusuri si spatii sanitare in domeniul public si profesional. In cazul constructiilor cu pardoseala cu strat termoizolant, hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 se aplica direct pe stratul de repartizare a incarcarilor (sapa). Ca baza (suport) este indicata, de asemenea, sapa cu incalzire inglobata (pardoseala incalzita). Este foarte avantajos cand se urmareste un rezultat rapid si cand placile de gresie sau faianta trebuie sa fie montate in aceeasi zi.

Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 in exterior:
 • Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 poate fi folosita pentru protectia suportului impotriva umezelii pe terase sibalcoane, pe sape de ciment si baze de beton. Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 nu se aplica pe placari ceramice vechi, asfalt turnat sau straturi de vopsea. Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 se poate folosi si la piscine acoperite cu placi ceramice sau mozaic vitroceramic.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA
CL50 hidroizolatie flexibila se aplica pe toate suprafetele uscate, rezistente, cu capacitate portanta, stabile, curate, fara de cofrol, praf, mizerie. Suprafetele absorbante si prafuite trebuie curatate si grunduite cu CT 17. Straturile de vopsea trebuie indepartate. Suprafata suport trebuie sa fie suficient netezita si fara fisuri. CL 50 se intrebuinteaza pe baze minerale, de exemplu tencuieli, grupe de mortar PII si PIII, beton, zidarie cu rosturi pline, sapa de ciment, sapa uscata din placi de fibrociment si pe placi de gips-carton, placi de beton poros (B.C.A.), placi casetate din beton usor. Panourile de PAL sau OSB vor fi fixate foarte bine pe suport. Placile vor fi asperizate in prealabil. Umiditatea acestora trebuie sa fie = 0,5%. Suporturile gletuite trebuie sa fie rezistente si netezite. Grosimea medie a stratului tencuielii trebuie sa fie de 15 mm. Umiditatea trebuie sa fie = 1%. Straturile de tencuiala de 10 mm nu sunt admise. Trebuie exclusa patrunderea umezelii din suport, de exemplu printr-un perete exterior.

MOD DE APLICARE
Hidroizolatia flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este un material bicomponent, o componenta sub forma de pulbere si una fluid-pastoasa. Componenta fluid-pastoasa (B) se toarna intr-o galeata peste care se toarna si componenta sub forma de pulbere (A); apoi cu bormasina si un amestecator (aproximativ 400U/min) se amesteca pana la omogenizare. Raportul de amestecare trebuie sa fie 1:1. Dupa 5 minute, se amesteca din nou. Materialul de etansare rezultat se netezeste uniform pe suprafata. Prin adaugarea a circa 2% apa (0,2 litri la 10 kg) se obtine consistenta necesara pentru vopsit. Pentru obtinerea unui strat de protectie impermeabil sunt necesare doua straturi cu grosime de minimum 0,8 mm (aproximativ 1,2 mm in stare proaspata). Cand se foloseste hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 in spatii publice sau industriale, se recomanda aplicarea intr-un strat cu grosimea de 2 mm in stare uscata. Primul strat trebuie aplicat prin pensulare. Dupa aproximativ jumatate de ora (se cunoaste dupa modificarea culorii) se poate aplica al doilea strat cu fierul de glet la grosimea dorita. Dupa aproximativ doua ore de la aplicarea celui de al doilea strat se pot aplica, de exemplu, Ceresit CM 12Ceresit CM 16Ceresit CM 17Ceresit CM 18Ceresit CM 15 + Ceresit CC83Ceresit CM 25. Rosturile de dilatatie si de legatura sunt fixate cu Ceresit CL 152  banda de etansare, racordurile la perete cu Ceresit CL 53 mansete de etansare pentru perete, respectiv Ceresit CL 54 mansete de etansare pentru pardoseala. Banda de etansare, respectiv mansetele de etansare sunt puse la prima aplicare, iar la a doua sunt integrate in masa de material.
Nota: Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 se prelucreaza numai in mediu uscat si la temperaturi cuprinse intre +5°C si +30°C. Toate datele furnizate sunt valabile pentru temperatura de +23°C si umiditatea relativa a aerului de 50%. Umiditatea si solutiile chimice trebuie excluse in acest timp. Pentru exterior, trebuie sa existe o panta de cel putin 2,5% fara a se forma balti. Suprafetele sensibile la umezeala, ca de exemplu sapele anhidrit, tencuielile de ipsos, nu sunt potrivite pentru domeniul public si profesional. In cazul altor conditii climatice, trebuie avute in vedere scurtarea sau intarzierea intaririi sau uscarii. Componentele sub forma de pulbere contin ciment si reactioneaza cu componentele fluide alcalin, de aceea trebuie protejate pielea si ochii. In cazul atingerii spalati bine cu apa, iar in cazul contactului cu ochii consultati medicul.

RECOMANDARI
Caracteristicile hidroizolatiei bicomponente flexibile sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.

DEPOZITARE
 • Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 se poate pastra aproximativ 12 luni in mediu racoros si uscat.

AMBALARE
 • Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este ambalata in galeata mixta cu continut 5 kg punga de hartie (componenta A) 5 kg galeata-PE (componenta B)

 

Materiale de constructii la preturi avantajoase oferite de

www.constructii-depozit.ro

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!